NISK HS får opplyst fra NKK at bakgrunnen for den siste tids utvikling er uenighet internt i NKK vedrørende saksbehandlingsregler og hvorvidt ett «ledelses organ» i NKK har kompetanse og myndighet til å trekke en «innmeldelse/anmeldelse» på grunn av feil saksbehandling. Vedrørende dette spørsmålet og saksbehandlingsreglene er det uenighet mellom jurister i NKK. Sett fra NISK HS ståsted, er den siste tids utvikling i NKK og den pågående debatten i «Hunde-Norge», symptomer på utfordringer som bør finne en snarlig løsning.

Utviklingen og tidligere endringer innenfor NKK ledelse og organisasjon, er et naturlig tema som bør påvirke utfallet etter NKK HS behandling av vedtaket om «Medlemsstyring og organisasjonsledelse» (ref. Protokoll fra NNK RS 2023 (sak 5 f)). Vedtaket ble fattet etter forslag fra Fuglehundklubbenes Forbund (FKF), med støtte fra en rekke andre hundeklubber.

For å behandle vedtaket har NKK Hovedstyre utnevnt en arbeidsgruppe sammensatt av interne og eksterne ressurser med juridisk og organisatorisk kompetanse, for å fremme anbefalinger til forbedringer. Sentralt i arbeidet står det enkelte NKKs organs arbeid, herunder; oppgaver, kompetanse, instrukser, myndighet og ansvar. Fristen for prosjektarbeidet var satt til 1. mars 2024. Rapport med anbefalinger skal fremlegges for godkjennelse på førstkommende NKK RS.

NISK HS deler, i likhet med FKF og flere andre hundeklubber, bekymringene relatert til utviklingen i NKK og vi imøteser nødvendige endringer til det bedre. NISK HS ser derfor med spenning frem til å lese rapporten fra arbeidsgruppen og den etterfølgende behandlingen av saken under NKK RS 2024.

Hovedstyret takker for viktige spørsmål og et konstruktivt engasjement fra medlemmene. HS vil følge utviklingen i NKK i tiden som kommer for å ivareta NISK interesser.   

Mvh

Ole Pinderup

Styreleder NISK